Veelgestelde vragen

Klanten vragen ons soms of wij ook bepaalde andere zaken kunnen schoonmaken. Wij kunnen dat soms wel maar aangezien wij eigenlijk alleen 100% Biologisch willen werken zullen wij die diensten niet aanbieden.

Algemene vragen

Wat kan ik behandelen met jullie diensten?

Coating

Met onze diensten en producten kunt u materialen behandelen met een open structuur. Het gaat dus om dakpannen, steen, metselwerk, stucwerk, hout, natuursteen, enz. Hierbij geldt dat er altijd uitzonderingen zijn, maar daarvoor komen wij langs voor advies.

Kunnen jullie atmosferische aanslag ook behandelen?

Atmosferische aanslag

Ook atmosferische aanslag is te behandelen, echter dan met een speciale reinigingsbehandeling. Voor meer vragen neem contact met ons op.

Zie ik na de behandeling meteen resultaat?

Resultaten

Algen en mossen zijn er niet van de ene op de andere dag gekomen en verdwijnen.  Met onze behandeling ook niet direct, maar wel duurzaam en landurig. Algen kunnen groeien op oppervlakken die ruw is. Dus een betonnen dakpan heeft een veel snellere aangroei dan een geglazuurde dakpan, voor vlonders en steigers geldt hetzelfde, gladde oppervlakken worden ruw doordat erop wordt gereden en/of gelopen en door weersinvloeden. De meeste oppervlakken zijn uitermate goed te behandelen met onze producten.

Wat houdt Biologisch bij algenweg.nl in?

100% natuurlijk product

De fabrikant van AlgaVelan legt zich van origine toe op de ontwikkeling en productie van veilige middelen voor tuinbouw en fruitteelt.
Het primaire doel is om chemische middelen te vervangen. Inmiddels zijn er meerdere natuurlijke producten ontwikkeld èn doorontwikkeld. Zo is er naast AlgaVelan, voor het verwijderen van algen en mossen op harde ondergrond ook AlgaVelanGolf , EnzyLan (een enzymreiniger) en het zeer bijzondere MO5 voor golfterreinen tegen ongewenste schimmels zoals: Fusarium, Meeldauw, Rooddraad, etc. Maar MO5 wordt inmiddels ook ingezet op kunst(gras)velden die last hebben van algen en vervilting.  SapoFlux is een natuurlijk middel tegen slakken en wormen. Er is ook een perfecte dekzeilreiniger. (tegen alg op dekzeilen).

De middelen zijn dus niet chemisch en geen ‘killers’. De middelen hebben een fysieke werking met gewenst resultaat.

Gaan mijn planten en grassen dood of beschadigen deze door enzymen of coating?

Veilig in gebruik

AlgaVelan is veilig in gebruik en niet schadelijk voor mens en dier. Daardoor is het goed toepasbaar in openbare omgevingen, zoals kinderspeelplaatsen, pret- en dierenparken, jachthavens (bij water), maar ook voor dak- en gevelreiniging.
AlgaVelan is niet schadelijk voor planten en bomen. Het is geen biocide.

Omdat AlgaVelan niet chemisch of biologisch werkt, moet men leren werken met het product om optimale resultaten te krijgen.
Het belangrijkste is de hoeveelheid die men opbrengt en het moment dat men kiest om dit te doen.

Kan ik ook mijn badkamer behandelen met deze coating?

Helaas niet, daarvoor bent u helaas aangewezen op de bestaande middelen in de markt.

Tasten Onkruidverdelgers het drinkwater aan?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) trof vorig jaar bij een kwart van de drinkwaterputten in Nederland restanten aan van bestrijdingsmiddelen.

7 TIPS VOOR GROEN TUINIEREN

1 Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen
2 Verwijder onkruid met de hand en trek ook de wortels eruit, dan blijft het langer weg
3 Schrob groene aanslag van het terras met heet water, stoom of branders
4 Kies tuinplanten die minder kwetsbaar zijn voor insecten of ziekten
5 Bedek de bodem met een laag van dode bladeren, houtsnippers of schelpen. Dit onderdrukt de groei van onkruid
6 Bladluis laat zich verjagen met teentjes knoflook in de grond
7 Veeg regelmatig de tegels of stoep. Je veegt dan zand en zaden (onkruid) weg

Onze eigen tip is dat ‘tip 1’ en ‘tip 3’ in onze Coating zit.

Kan ik ook zelf de coating toepassen?

Ja dat kan zeker, het is wel raadzaam om advies te vragen bij toepassing en gebruik. U kunt de coating bestellen in onze webshop.