Onze Services

Het dak van uw woning Algenvrij

U ziet het steeds vaker, groene aanslag op dakbedekking. Vervangen is een zeer kostbare bedoeling die in een groot aantal gevallen niet noodzakelijk is. Met onze Dak Algenvrij Service bieden wij u een kostentechnisch zeer gunstige oplossing om uw dak weer op te frissen hetzelfde aanzicht te geven als een pas gelegd dak! Deze service is beschikbaar voor daken met dakpannen, leiendaken, en andere soorten dakbedekking die aangroei van algen en mos hebben.

Als het dak van uw woning algenvrij is heeft het weer de eigenschappen die nodig zijn voor goede dakbedekking, het snel afvoeren van water, algen houden water vast en zorgen voor een ongelijkmatige afkoeling of verwarming. Algen op uw dak zorgen voor een kortere levensduur van uw dakbedekking. Voor natuur leisteen en poreuze dakpannen van betontegels geldt dat deze sneller vuil opnemen en dus snelleg algenaangroei hebben, door grotere temperatuurverschillen kunnen deze pannen breken en scheuren.

Door uw dak algen en mosvrij te houden voorkomt u extra kosten aan uw woning.

Hoe werkt de Algenweg Dak Algenvrij Service ?

Wij komen bij u langs om een inschatting te maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Wij zullen vanaf de grond met een camera op afstand beelden maken om de status van de vervuiling in te schatten. Na opname op lokatie van de omgeving en het object zullen wij het  dakoppervlak opmeten en kunnen wij u een behandelvoorstel doen. Wij hoeven voor de behandeling nietuw dak op, of gaan met hogedruk of borstels aan de gang dus wij kunnen daarmee ook geen schade aan uw woning en dak aanrichten. Mocht het nodig zijn dat er eerst het grove vuil en mos van het dak moet worden verwijdert dan zullen wij dat uitsluitend vanaf de grond of met een hoogwerker uitvoeren. Als het dak droog is en de ergste mos en vuil weg is zullen wij uw dak behandelen met onze coating en daarmee de algen en mos afsluiten van water en lucht waarna deze zal afsterven in de dagen en weken na de behandeling. Als de algen afgestorven zijn zullen ze vanzelf door de elementen afgevoerd worden. Wij lopen voorafgaand aan de behandelingen de dakgoten na op  verstoppingen en kunnen in overleg deze ook schoonmaken voor u.

Hoe gaat de behandeling van uw dak in zijn werk:

  • Planning Wij kunnen uw dak uitsluitend behandelen als het droog is voor en tijdens en direct de behandeling! Dus wij kunnen soms afspreken dat wij op een andere tijd of datum komen.
  • Vrijmaken Voor het behandelen van uw dak is het nodig dat het dak droog is, en wij rondom het gehele huis kunnen lopen om de behandeling uit te voeren
  • Voorbereiden Het te behandelen oppervlak zal veegschoon moeten zijn voor de behandeling. Grote plakken mos zullen voorafgaand aan de behandeling weg worden gehaald. Indien de dakbedekking erg vervuild is zullen wij de behandeling na enige tijd moeten herhalen.
  • Behandeling Met een spuitlans gaan wij onder lage druk onze coating aanbrengen. Belangrijk is dat de coating na de behandeling kan opdrogen om het resultaat te garanderen, dus hierbij speelt het weer een grote rol.
  • Resultaat Als de coating is opgedroogd mag het dak weer nat worden. De coating dekt nu de algen en mossen voldoende af zodat ze afsterven. In de daaropvolgende weken hoeft u niets te doen. De behandeling is gestart en de coating zal ongeveer een jaar tot anderhalf jaar blijven zitten. Na enige tijd (afhankelijk van diverse factoren) zult u zien dat het dak eerst donkerder kleurt omdat de algen afsterven en daarna zal de afgestorven alg gelijdelijk vanzelf oplossen en door de natuur worden afgevoerd. Hierna hersteld uw dak zich naar de oorspornkelijke situatie.
  • Herhalingsbehandeling Als uw dak na enige tijd toch weer groen wordt kunt u opnieuw een coating laten aanbrengen. Afhankelijk van het soort dakbedekking zal dat ieder jaar of in een andere frequentie moeten gebeuren. Dit zullen wij in overleg doen en de beslissing is geheel aan u.
  • Kosten van de behandeling U kunt zelf inschatten wat de behandeling gaat kosten. Wij rekenen een tarief van € 2,- per vierkante meter met een minimum van € 250,- per behandeling. Als uw dak hoger is dan 7 meter zullen wij een passende offerte uitbrengen ivm werken op hoogte.
Telefoon: 035-6257880
Ma-Vr: 09:00 – 17:00
Vraag nu een offerte aan

Onze services

Heeft u nog vragen?

Your message was sent successfully!

Something went wrong, try refreshing and submitting the form again.